3 sfaturi utile pentru zugrăvirea camerei de la mansardă.

Mansarda de locuit este un loc special, datorită specificului ei. În general, sunt interioare foarte joase cu pereți înclinați și ferestre de mansardă (pe acoperiș),și pereți verticali cu o suprafață relativ mică. Toți acești factori ar trebui să fie luați în considerare atunci când se planifică alegerea culorilor și decorarea.

1. ALEGEREA ADECVATĂ A CULORII

Mansarda necesită cel mai des mărirea optică a spațiului. Cu atât mai mult este indicată, cu cât încăperea este mai joasă și când ferestrele din cameră sunt mici sau atunci când nu există nici ferestre de mansardă (acestea luminează mereu și dau impresia unui spațiu mărit). Astfel de interioare pot părea înguste, întunecate și copleșitoare. Putem minimaliza acest efect cu un aranjament adecvat și o alegere adecvată a culorilor. Cea mai importantă regulă este "moderația". Un spațiu mic, cu o mulțime de accesorii dă impresia că este și mai mic. La mansarde se potrivește stilul minimalist, care este dominat de linii drepte cu o coloristică uniformă și specifică, bine înțeleasa monotonie în alegerea mobilierului și a altor elemente pentru dotare.

01

Cele mai bune nuanțe la mansardă sunt culorile albe (de asemenea, în diverse tonuri ale acestora),nuanțe de gri deschis, bejuri și pasteluri. De asemenea, albastru foarte deschis și verde, care mai ales în tonurile lor mai reci, întăresc impresia spațiului.

2. COMBINAREA ADECVATĂ A NUANȚELOR.

Ideea pentru amenajarea interiorului, necesită uneori (din partea noastră) utilizarea unor culori mai puternice. Alegând nuanțe mai intense, țineți însă seama, că la mansardă acestea dau impresia că sunt mult mai intense decât pe paletarul de culori. Cu o culoare mai închisă vopsiți pereții verticali cât mai sus posibil, iar plafoanele și pereții înclinați ii lăsați în culori deschise, de preferință albe. O astfel de planificare a culorilor, ne va feri de impresia copleșitoare de a fi prinși în interior.

02

Însă vopsirea pereților cu cote foarte scăzute (sub nivelul ochilor) la o culoare intensă, poate aduce un efect opus celui așteptat. Interiorul ne va da impresia că este mai mic decât este în realitate. Atunci, trebuie să abordăm foarte atent problema și să alegem cu atenție culorile și celelalte elemente ale compoziției interiorului.
(C40 OLIWIN CURAT)

03

3. VOPSEA DE CALITATE ȘI ZUGRĂVIRE CORECTĂ.

Pereții de la mansardă, prin apropierea ușoară față de aceștia, sunt mai expuși la murdărire și deteriorare. Iată câteva sfaturi, de care e bine să țineți seama înainte de zugrăvire.

  • Construcția pereților înclinați, cel mai adesea este realizată din plăci de gips-carton, care din cauza activității șarpantei și în urma tasării pereților de susținere, au tendința de a se fisura. Înainte de a începe zugrăvirea, trebuie sa apreciem cu atenție suprafețele și să remediem toate deteriorările și lipsurile.
  • Vopselele destinate zugrăvirii pereților, trebuie să fie rezistente la spălare și de asemenea la frecare, pentru ca în urma unor accidente neașteptate să nu fim nevoiți să re-vopsim pereții.

04

  • Zugrăvirea trebuie efectuată cu mare atenție, deoarece pereții înclinați se află în raza de vedere și orice imperfecțiune este expusă mai mult, decât în alte situații.
  • La mansardă, cel mai bine să renunțați la orice ornamente aplicate pe pereți: autocolante, inscripții sau accesorii. Acestea vor reduce optic spațiul.


Mansarda este acel loc, unde se potrivește foarte bine o amenajare simplă și o coloristică în nuanțe deschise. În această versiune îngustă, întunecată și, uneori copleșitoare, interioarele primesc o nouă strălucire și vă vor surprinde pozitiv cu aspectul său.

05

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.