4 trucuri, care îți facilitează zugrăvirea pereților și a plafoanelor cu rola trafalet.

În timpul zugrăvirii, la fel ca în majoritatea metodelor de decorare al interioarelor, contează detaliile. Precizia lucrărilor de vopsire, indiferent de stilul și dimensiunea încăperii, trebuie să fie întotdeauna de cea mai bună calitate. Acest lucru crează o atmosferă confortabilă interioarelor și totodată crește valoarea estetică a acestora.
Uneori, chiar dacă am depus mult efort și precizie, ne-o poate strica așa-numita „răutatea obiectelor neînsuflețite”. Iată câteva trucuri care ne vor ajuta să eliminăm pericolul din timpul zugrăvirii cu rola trafalet și ajutând ca fiecare detaliu al interiorului să arate perfect.

1) Protejarea uneltelor și a detaliilor.

Lucrările pregătitoare, sunt la fel de importante ca și vopsirea în sine. Interioarele, în care, pereții au fost vopsiți împreună cu tocurile ușilor, cu întrerupătoarele de lumină sau cu plintele pardoselii, nu vor arăta bine. Așa că ar fi bine să pregătiți din timp încăperea, pentru ca vopsirea să se desfășoare fără probleme și continuu, iar rezultatul final să fie satisfăcător. Folia și cartonul de mascare, își dau examenul unde sunt de zugrăvit suprafețe mari. Formele neregulate, cel mai bine le acoperiți cu o folie alimentară din plastic (nu alunecă, cum s-ar putea întâmpla cu hârtia sau folia de mascare) și se potrivește la orice formă. Șuruburile mici, butoanele sau cârligele pot fi unse cu vaselină. După zugrăvire, e suficient să le ștergeți cu o lavetă umedă, pentru a îndepărta toată vopseaua nedorită, împreună cu grăsimea.

E bine să protejați și uneltele pe care le vom utiliza în viitor. De ex. tava de vopsea, e suficient să o înfășurați doar cu o folie care, după vopsire, pur și simplu o scoateți și o aruncați fără a fi necesară spălarea tăvii de straturile de vopsea uscată.

Banda de mascare, uneori, ne poate strica chiar și cele mai bune lucrări ale celor mai talentați zugravi. Când nu vrea să se lipească de perete, e bine să o introduceți timp de 10 secunde în cuptorul cu microunde. După scoatera din cuptor, adezivul își va recâștiga proprietățile. De asemenea, trebuie să țineți seama să îndepărtați banda, atunci când vopseaua de pe perete este încă umedă.

01

2) Înainte de zugrăvire curățați rola.

Indiferent dacă utilizați o rolă ieftină sau scumpă, înainte de a o utiliza, trebuie s-o curățați de particulele de praf, firele de ață și de alte impurități. Dacă nu facem acest lucru, acestea vor rămâne pe perete în timpul zugrăvirii, creând după uscarea vopselei cocoloașe inestetice. Rola trafalet se poate curăța cu un Roller pentru curățat scame eliminând toate particulele, sau pur și simplu spălându-l în apă cu adaos de săpun lichid. Prin mișcări de-a lungul ruloului trafalet, eliminăm firele libere, scamele și particulele nedorite. Numai după o astfel de curățare a rolei trafalet, putem începe lucrările de zugrăvire.

02

3) Tunderea rolei trafalet.

Rulourile cu peri mai lungi, sau acelea utilizate anterior, formează pe margini fibre care sunt dificil de curățat. În timpul zugrăvirii, aceste margini ale ruloului, întinde vopseaua neuniform pe suprafață și ca urmare, pot provoca dungi sau urme vizibile pe perete. Pentru a evita urmele vizibile, putem elimina aceste margini incomode, cu o foarfecă.

03

4) Zugrăviți în direcția corespunzătoare.

Vopseaua trebuie aplicată în paralel cu fereastra, începând de unde este mai multă lumină. Aplicăm vopseaua de sus în jos și înapoi, cu mișcări lungi apăsând ușor pe rolă. Zugrăvirea pe porțiuni scurte în direcții diferite, provoacă aplicarea neuniformă a vopselei pe suprafață, și, prin urmare pot apărea urme. Zugrăvim întregul perete, fără pauze prea lungi. Abia după zugrăvirea întregii suprafețe, ne putem odihni. Tactica corespunzătoare, este fără îndoială cheia succesului.

04

Uneori lucrurile mărunte fac viața mai ușoară și scurtează calea spre destinație. Noi învățăm din greșelile altora și facem uz de experiența lor. Unele idei bune și sfaturi pot schimba renovarea din „drumul prin chinuri” într-o experiență interesantă încheiată cu un succes spectaculos.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.