5 cele mai bune decorațiuni de perete pentru interioare moderne.

Necesitatea decorării pereților din interioarele locuințelor, există probabil de atâta timp de când există omul însuși. Deja în peșterile locuite de strămoșii noștri, găsim desene infățișând scene din viața oamenilor care au trăit în acea epocă. Acest lucru demonstrează marea nevoie de creativitate și de decorare a mediului ambiant, scris în natura umană.

Tehnicile moderne de decorare, ne permit, în funcție de propriile gusturi și stilul interiorului, să alegem astfel de metode de decorare a pereților, pentru ca aceștia să devină o parte integrantă a proiectului de design a interiorului, conferindu-i în același timp un caracter individual.


1) Sisteme decorative.
Sunt mase decorative structurate, care, după ce au fost aplicate pe perete pot imita piatra naturală sau betonul. Este o formă foarte atractivă de decorare, deoarece singuri și fără a pierde din spațiu (pe care îl ia piatra naturală autentică sau betonul turnat) putem obține un efect decorativ potrivit caracterului și nuanței aranjamentului interior. O astfel de structură realizată pe un perete sau pe o porțiune al acestuia, constituie o decorațiune remarcabilă și uneori, o temă pentru amenajarea spațiului.

efekt_betonu_w_sypialni


2) Fotografii în format mare.
Tehnicile moderne de imprimare, permit o imprimare în format mare de o calitate excelentă. Aceste posibilități sunt folosite destul de des în amenajările interioarelor. Fotografia preferată mărită la dimensiunea XXL, devine astfel o decorațiune de perete interesantă. Imaginile de fundal din trecut (fototapet),revin astăzi ca favorite cu o înfățișare modernă, însă acestea variază în funcție de tematica imaginii și calitatea de execuție.

biały_kolor_we_wnetrzu

3) Autocolante
O metodă foarte simplă și folosită cel mai des pentru o schimbare rapidă a încăperii, este utilizarea autocolantelor de perete. Pe piață, putem găsi tot felul de modele, care permit o potrivire corespunzătoare a dimensiunii și a caracterului acestora cât și a coloristicii pentru interior.

zielony_w_salonie

4) Panouri pentru spații.
Sunt elemente gata de montat pe perete, confecționate din materiale plastice, ipsos sau un compozit. Formează pe suprafața peretelui un model tridimensional ales. Panourile pot fi aplicate în orice culoare dorită, vopsindu-le pur și simplu cu o vopsea pentru pereți. O astfel de decorațiune, încă destul de rar folosită, atrage atenția și, fără îndoială ornamentează extrem de bine interioarele.

shutterstock_144807034shutterstock_121367899


5) Șabloane decorative.
Un mod foarte atractiv, ușor de utilizat și extrem de universal pentru schimbarea aspectului peretelui, este realizarea decorațiunii cu ajutorul șabloanelor decorative. Modelul ales, îl putem aplica singuri în orice loc și culoare. Ritmul în care e aplicat modelul ritm, numărul și localizarea acestuia, depinde numai de ideea noastră, iar metoda de realizare nu necesită nici aptitudini speciale, nici o pregătire specială a încăperii. Aceste caracteristici ale șabloanelor precum și numărul mare de modele, au făcut din acestea un instrument folosit frecvent pentru decorarea suprafețelor pereților.

brazy_w_salonie

Peretele nu trebuie lăsat să fie uniform. Suprafața netedă a acestuia, de multe ori devine un câmp de acțiune, locul realizării instinctelor și impulsurilor noastre creative, a necesităților și a creațiilor uimitoare.

 

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.