Cele mai bune culori ale pereților într-un birou modern, elegant.

Alegând coloristica biroului, trebuie să ținem seama de toate regulile generale și de indicațiile care ne vor facilita alegerea corectă a nuanțelor pentru interior, și în afară de acestea, trebuie să fim atenți și la alți factori, care au legătură cu funcționalitatea acestei încăperi. Este, de fapt un loc special folosit în principal pentru lucrări intelectuale, și atât dotarea acestuia cât și coloristica, ar trebui să favorizeze o astfel de activitate. Practic, s-a observat că, culorile naturale sunt cele mai adecvate și alese cel mai des pentru amenajarea birourilor. Totuși, aceste nuanțe fac parte din paleta largă de culori, și este foarte dificil în baza acesteia, să decidem care culoare va fi în cele din urmă cea mai bună. Atunci, ar trebui să luăm în considerare următorii factori.

01

1. Personalitatea și preferințele proprietarului.

Biroul este deseori locul de muncă al unei persoane cu gusturi și temperament special. În funcție de caracteristicile și preferințele definite, vom reduce paleta nuanțelor posibile, la acelea care se potrivesc cel mai bine locatarului. Una dintre cele mai importante criterii de alegere a culorii, este alegerea subiectivă a proprietarului, percepția acestuia la culori precum și emoțiile la care este expus de paleta de culori propusă. Uneori suntem complet diferiți în acest sens, și ceea ce dă unora odihnă, pe alții îi pot adormi și plictisi. Culoarea, ar trebui să fie aleasă astfel, încât interacțiunea acesteia să aibă o influență pozitivă asupra proprietarului.

02

2. Caracterul lucrărilor efectuate.

Al doilea factor important, este adaptarea aspectului interiorului, la caracterul activității efectuate. Cu totul altfel arată activitatea directorului de finanțe, și altfel a șefului departamentului creativ al unei agenții de publicitate. Alte emoții provoacă activitatea procurorului, și altele a unui poet. La alegerea culorii pentru birou, trebuie să țineți seama și totodată să luați în considerare că, culoarea poate aprinde sau stinge emoțiile, le pot stimula, inspira și elibera în noi punți de energie creatoare. Contrastele coloristice puternice pot stimula, inspira, obligând uneori la acțiune. Interioarele monocrome și armonioase, atenuează conflictele, ajută în luarea deciziilor dificile și de asemenea favorizează concentrarea.

03

3. Iluminatul

Astăzi, când cele mai multe lucrări le realizăm pe calculator, iluminatul corespunzător al încăperii în care ne petrecem timpul, pare a fi un factor extrem de important. Acesta are influență asupra modului în care percepem spațiul din jurul nostru, când în timpul lucrului pentru o clipă luăm privirea de la monitor. Aceasta, desigur, influențează în mod direct starea noastră psihică, iar pe termen lung poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Oamenii de știință au dovedit că, ochiul nostru cel mai mult se odihnește în compania verdelui și albastrului. Totuși, trebuie să țineți seama că, atunci când se înserează, toate nuanțele devin gri-uri, de aceea un bun iluminat accentuează coloristica interiorului și, astfel îmbunătățește starea noastră spirituală, prelungește activitatea și crește eficiența fără a simți o senzație de oboseală.

04

4. Dotare

Coloristica pereților biroului, uneori ne poate impune sau limita dotarea încăperii. La alegerea nuanței din paleta de culori, trebuie să luăm în considerare toate elementele (accesoriile) care urmează să se găsească în interior, culoarea și mărimea acestora. Uneori, e nevoie să echilibrăm compoziția, alegând de ex. nuanțe mai deschise, sau să introducem contrastul, alegând tonuri mai saturate.

05

Coloristica naturală, care ne amintește de culorile pământului, pare a fi de multe ori propunerea cea mai bună pentru culoarea birourilor. În bogata paletă a acestor nuanțe, putem căuta astfel de tonuri, care să satisfacă așteptărilor noastre și să îndeplinească în mod corespunzător funcția acestora în interior.

06

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.