Culori de vopsea pentru dormitor – cele mai noi tendințe.

Culoarea în dormitor este o chestiune foarte individuală. Cedăm stilului de modă care e la putere, urmărim tendințele, însă ar fi bine să nu renunțăm la gusturile proprii, pentru ca în dormitorul nostru să ne simțim bine.

În interioare, într-o mare măsură chiar coloristica construiește atmosfera. Faptul, că ne simțim relaxați, că interioarele ni se par confortabile, are o mare importanță nu numai pentru emoțiile noastre, dar și pentru o odihnă fizică reală.

01

Cum putem face, ca dormitorul nostru să nu fie, totuși în continuare la fel, și cum să folosim tendințele actuale?

În fiecare an, trendsetteri și experți în stiluri, publică cele mai recente informații despre ce este la modă și ce este obligatoriu într-un sezon dat. De fapt, modelele și culorile propuse, stabilesc direcția și aspirațiile noastre, în proiectarea interioarelor. Acest lucru nu înseamnă, că ar trebui să copiem în mod obligatoriu modelele propuse. Mai ales că acestea sunt, uneori, departe de realitate. Este important, însă, că au devenit pentru noi un punct de pornire, o sursă de inspirație. Numai o combinație a ceea ce este la modă, ce propun stiliștii, cu ceea ce ne place, care este elementul nostru personal, va avea ca rezultat, un interior interesant, individual și neobișnuit.

CULORILE VIOLET

sunt nuanțe foarte la modă și dorite în acest sezon. În dormitor se prezintă foarte bine, deoarece sunt culori de creație, mister și de lux. Introduc în interioare un caracter magic, senzual.

02

Violet are o mulțime de nuanțe și în funcție de acestea, dacă vom folosi nuanțe pastelate de culoare deschisă (liliac),sau de pildă nuanțe mai închise (poate de prune) până la nuanța de vinete, vom obține un efect cu totul diferit și alte culori li se vor potrivi doar ca o completare.

Violet, se potrivește în toate stilurile de design interior. Se prezintă frumos și în interioarele moderne, minimaliste, chiar și în mansarde. Aici, cel mai frumos se combină cu nuanța bej, gri, precum și - într-o compoziție mai de bun gust - cu roșu. În aceste interioare, această nuanță poate fi întâlnită având o culoare intensă și saturată. Cu toate acestea, nuanța ar trebui să fie caldă și liniștită.

03

Interioarele romantice și provensale sunt rezultatul combinației între mov cu roz, ocru, verde deschis, turcoaz și nuanțe albe atenuate. Aici nuanțele sunt mult mai liniștite, decolorate, dar reci. Nuanțele de lavandă și violet introduc un climat subtil și delicat, excelent pentru a fi utilizat, de asemenea, în dormitoarele pentru copii.

04

În stilul glamour, violet apare în combinație cu nuanța roz și negru. Întâlnim aici, toate tonurile de nuanțe, inclusiv în diferite stadii de saturație.

05

NUANȚELE ALBASTRE PASTELATE

evidențiază și intensifică ceea ce în interioare este cel mai de dorit - spațiul și lumina. În acest sezon, în dormitor, introducem culoarea recunoscută în general ca o nuanță rece, însă alte caracteristici ale sale (difuzia luminii și mărirea optică a spațiului) ne convinge să o alegem mai cu curaj decât până acum. În interioarele inspirate de culoarea în stilul englezesc modern country, această nuanță este prezentă alături de alb, bej și de delicatele nuanțe pastelate. Datorită unei astfel de compoziție, albastrul tinde să fie mai cald, iar interiorul capătă un caracter confortabil. În aceste dormitoare, pot apărea singulare, accente coloristice mai închise – de albastru închis, maro închis sau negru.

06

În amenajările moderne, albastru apare într-o combinație similară. Econom în formă, stilul minimalist, încălzește tonurile reci de albastru din interioare cu nuanțele lemnului natural și țesături, precum și foarte multă lumină.

07

GRIURILE

Sunt deja prezente și în sezonul următor și se pare că sunt independente, nu țin cont de tendințe. Sunt prezente în interioare în toate nuanțele, și devin obiectul a tot felul de experimente în amenajări și culori.

În dormitor, nuanța gri, este cel mai des „încadrată” în ramele albe ale șipcilor din jurul pardoselii, tocurilor de uși și accesorii. Mai ales nuanțele de gri deschise la culoare, ar trebui să fie combinate cu un alb pur, pentru a accentua faptul prezenței sale. Tonurile calde de lemn, țesături, răchită, hârtie, plută sau metal, conferă dormitoarelor în tonuri de gri, un farmec subtil și cald.

08

Interioarele moderne aleargă cu curaj după nuanțe intense de gri. Culorile închise (de grafit),adaugă profunzime și devin expresive pentru fundalul contrastant al mobilierului valoros și a detaliilor de finisare. Dormitorul decorat în nuanțe de gri, pare a fi unic, subtil și intim.

09

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.