Culori țipătoare în interioare moderne - 6 cele mai bune amenajări.

Interioarele moderne sunt pline de lumină și spațiu. Tendințele actuale pun un mare accent pe faptul ca, într-o formă minimalistă este maximum de confort. Asadar, încăperile trebuie să fie deschise și luminoase, iar dotarea se limitează la un număr mic de obiecte funcționale, care singure ar trebui să fie totodată și elemente decorative. Formă minimă, confort maxim. Cum să împăcăm totuși, forma minimalistă cu funcția decorativă? Cum să amenajăm interioare foarte moderne pline de spatiu și lumină pentru a nu ni se părea că sunt pustii și nelocuite? Într-o astfel de situație, cel mai bine folosim culoarea!

01

Culoarea puternică, este opțiunea cea mai bună pentru a umple spațiul, fără a lua din locul care este atât de mult prețuit în amenajările moderne. Culorile intense atrag atenția, ele devin dominante în interior, dau impresia de spațiu organizat. Datorită acestora, amenajarea devine interesanta, neobișnuita și confortabila. Coloristica luminoasă apare în încăperile moderne, dar nu pe întreaga suprafață a pereților. Pentru a obține efectul unei suprafețe mari, moderne, vom folosi culori intense, în combinație cu coloristica rece ba chiar brută a părții rămase. Aici predomină de regulă contrastul. Albul pur, betonul, gri-urile și bejurile – adică culorile neutre - devin fundalul pentru nuanțele puternice cu caracter, fiind tematica dominantă în interior. Vopsim cu aceasta, cel mai des porțiunea unui perete, stâlp sau alt element arhitectonic caracteristic. Această culoare, poate fi repetată pe mai multe elemente din dotare sau pe accesorii, fiind liantul concepției coloristice a interiorului.

02

Coloristica rece, atenuată sau deschisă a interiorului, devine fundalul pentru petele în nuanțe intense. Contrastele puternice sau simple, aproape de forma grafică a accesoriilor din dotare, sunt elemente caracteristice acestui stil. Interiorul este ordonat și privindu-l, avem impresia ca și cum nu ar fi real, ci creat cu o aplicație grafică.

03

În astfel de interioare, extrem de importantă este alegerea culorii potrivite, deoarece aceasta decide în mare măsură cum va arăta încăperea în final, ce fel de caracter va avea, dacă va fi optimistă și însorită sau mai degrabă profundă și nostalgică.

04

Utilizarea mai multor nuanțe intense pe un fundal foarte deschis, ne amintește de stilul pop-art. Culorile saturate pe un fundal alb, produc un contrast multiplu; pe de o parte este contrastul valorii dintre tonurile puternic saturate și alb, pe de altă parte, contrastul de culoare – când au fost folosite acelea situate pe partea opusă a paletei de nuanțe. Este de remarcat faptul că, în astfel de aranjamente, cel mai bine arată nuanțele pure, foarte saturate, de ex. culorile de bază. Într-o încăpere cu un astfel de amenajment, coloristica arată foarte bine, accesorii negre cu o formă grafică simplă sau țesături și tapițerie imprimată în alb-negru.

05

Ideea de a folosi o culoare țipătoare, nu întotdeauna trebuie să însemne interioare maxim contranstante, dezastruoase și indisciplinate. Depinde mult de modul cum va arăta toată compoziția coloristică a încăperii, ce alte nuanțe si materiale alegem. Armonizarea culorii intense prin combinarea acesteia cu tonuri rupte în direcția lui, de asemenea și gri-uri, elemente naturale incluse în dotarea interiorului, ale căror tonuri seamănă cu nuanța dominantă, - acestea sunt trucuri pentru atenuarea valorii contrastului. Datorită lor, interiorul rămâne în continuare vesel și energic, iar expresivitatea și puterea acestuia, pare a fi oarecum disciplinată și controlată.

06

Culorile țipătoare conferă interioarelor un caracter inteligent, curajos. Acestea sunt în pas cu moda, datorită lor într-un mod simplu și interesant, puteți crea un spațiu modern, deschis, cu caracter.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.