Culorile pastelate ale pereților, hitul anului 2014.

Interioarele pastelate conțin o notă de blândețe, optimism și tinerețe. Sunt culori deschise, pe care le asociem cu soarele, și de aceea se potrivesc aproape în orice interior, în special în acelea întunecate, înguste și sumbre.

pastelowe_kolory_cian
Nuanțele pastelate joacă un rol extrem de important în amenajările interioarelor. Acestea sunt un element esențial al unor stiluri. Spre deosebire de natura aparent blândă, au o putere mare care influențează dispoziția, impactul emoțional și potențialul. Cu ajutorul acestora, se pot crea atât interioare cu caracter romantic sau nostalgic; camere drăguțe pentru copii dar și spații moderne, pline de lumină.

bezowy__kolor_w_salonie

Tendințele anului 2014 atrag atenția noastră spre culorile delicate, deschise, luminoase. Interioarele spațioase, pline de lumină predomină în revistele și site-urile de design interior. Acestea, nu sunt întotdeauna interioare cu o suprafață mare. Deseori, acestea sunt încăperi mărite optic prin folosirea corespunzătoare a nuanțelor deschise și a trucurilor în amenajări.

Pastelurile se potrivesc perfect în tendințele actuale și sunt atât în tonuri reci (albastru, violet, verde) cât și calde (galben, piersic, roz).

pastelowy_kolor_farby_w_salonie

Nuanțele pastelate se combină perfect între ele în interioare. Compozițiile coloristice alcătuite însă numai din pasteluri, arată bine doar în anumite stiluri sau în interioare bazate în special pe idei bine elaborate. În prezent, pastelurile le combinăm, cel mai des cu alb. Mobilierul alb și accesoriile, datorită reflexiei luminii, potențează efectul spațiului și accentuează culoarea.

pastelowy_rowy_w_sypialni

Culorile pastelate, arată foarte bine în interioare, când acestea sunt combinate cu un maro închis, negru și nuanțe de grafit. Conferă interioarelor caracter, dar nu se evidențiază în prim-plan, crează atmosferă dar nu copleșitoare, oferă un fundal excelent pentru mobilier de culoare închisă, fără riscul de a întuneca încăperea sau de a suprasatura aranjamentul. Acestea rămân delicate și blânde, dar mereu prezente și vizibile în interior.

kolor_-_szmaragdowa_to_-_w_azience

Pastelurile, datorită influenței psihologice se potrivesc foarte bine în dormitoare (inclusiv pentru tineri și copii). Dimineața, aceste culori reflectând lumina zilei, ne trezesc cu bucurie. Asta, datorită luminii începem ziua plini de optimism și cu energia dublată. Seara, în lumina lămpii, pastelurile "se sting", calmează, creând o atmosferă confortabilă de intimitate și de siguranță. Acestea sunt o alegere excelentă pentru persoanele care caută nuanțe potrivite pentru crearea unui dormitor confortabil.

pastelowy_w_sypialni

Tonurile pastelate sunt nuanțele cu proprietăți speciale. Măresc optic spațiul, luminează încăperea, nu determină caracterul încăperii dar se înscrie cu blândețe în caracterul său. Acestea creează un spațiu optim pentru funcționarea și dezvoltarea umană. Au o influență foarte bună asupra psihicului. Calmează manierele, ne încarcă de optimism și speranță. Acestea sunt culorile pe care le alegem de bună voie și în compania cărora ne place să ne petrecem timpul. Tendințele actuale în designul de interior, sunt luate în mare măsură de la aceste caracteristici naturale ale nuanțelor pastelate.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.