Cum alegem culoarea livingului pentru un mobilier de nuanță deschisă?

Caracterul, stilul și atmosfera interiorului, depinde de toate componentele pe care acesta le conține. Rezultatul final este creat în principal de combinația interesantă a nuanțelor și a structurilor. Materialele folosite, textura acestora și mai presus de toate coloristica interiorului compusă în mod corespunzător, influențează simțurile noastre și crează impresii.

 efekt_betonu_w_salonie

Mobilierul luminos introduce în interior multă lumină, permițând la o mai mare libertate în amenajare și este foarte la modă. Pe un fundal de nuanțe intense, extrem de saturate, vor arăta foarte bine, de aceea în acest mod e bine să expuneți obiectele care au o formă interesantă și pot contribui la decorarea spațiului. Cu toate acestea, culorile închise arată mai bine în interioarele mari sau luminate puternic, în care se găsesc totodată o mulțime de accesorii deschise la culoare. Perdele albe, un fundal de grafit sau chiar și un mobilier voluminos, unde pereții sunt de culoare închisă, vor crea “pete” luminoase în interiorul spațiului. Acestea vor echilibra nuanțele intense și vor da impresia că interioarele vor deveni diferite și interesante.

salon_w_lofcie

Pentru camerele de zi mici, cel mai bine alegeți vopsele deschise la culoare. Mobilierul, formele acestuia, atunci parcă "dispar" în spațiu, ale cărui granițe au fost șterse. Lumina va juca un rol dominant și tot interiorul va părea optic mai mare și mai spațios. Aceste nuanțe ar trebui luate în considerare, de asemenea pentru un spațiu mare, în care nu există lumina zilei sau atunci când dorim să mascăm o formă neatractivă sau un mobilier demodat.

O propunere coloristică interesantă pentru interioarele amenajate cu mobilier de culoare deschisă, este combinarea nuanțelor. Pentru un mobilier alb alegem culori neutre (din paleta cu: bejuri, gri-uri sau alb) cu o coloristică „accent puternic”, care va deveni dominant în interior. Pentru a accentua importanța și puterea aceastei nuanțe, o puteți accentua cu accesorii în aceeași culoare. Atunci, interioarele vor deveni coerente, iar proiectul design-ului de interior, închis.

niebieski_salon_w_lofcie

Mobilierului și interioarelor elegante, îi putem conferi un aspect nou, împrospătând amenajarea cu ajutorul unor structuri decorative moderne. Combinând mobilierul luminos elegant cu betonul decorativ sau cu velluto, creăm un aranjament surprinzător, eclectic. La contrastul valoros al nuanțelor și structurilor, ni se adaugă următorul- contrastul de stil. Aceasta este o propunere curajoasă și extrem de rafinată și neobișnuită.

efekt_betonu

Nuanțând tencuiala decorativă la o culoare clară, decisivă, putem crea interioare elegante, pline de eleganță și lumină strălucitoare. Mobilierul alb și accesoriile, vor da impresia că un astfel de aranjament nu va fi supraîncărcat iar spiritul contemporan va fi clar perceptibil.

perla_sabbia_w_sypialni

Mobilierul luminos, datorită caracterului său neutru, permite la efectuarea unor experimente și aranjamente coloristice interesante pentru a scoate în prim-plan alte detalii ale interiorului. Caracterul lor subtil nu trebuie să condamne livingul la plictiseală ci, dimpotrivă poate crea un spațiu pentru nuanțe și structuri, care vor crea în încăpere o compoziție interesantă.

 

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.