Cum alegeți cel mai bine culoarea peretelui?

Pentru a crea interioare unice, deosebite și încântătoare, nu este suficient să le dotăm cu mobilier de designer, lămpi caracteristice sau obiecte remarcabile. Un rol mare, principal în încăpere e creat de culoare. Ea construiește atmosfera interiorului și are infleunță asupra (așa-numitei) primei impresii, care este decisivă. Schimbarea culorilor este cel mai rapid, cel mai ieftin și cel mai eficient mod de schimbare a climatului și a atmosferei, care predomină în living, dormitor sau camera de zi.

01_db_06

Este important, ca atunci când alegeți culorile din paleta de culori pentru încăperile locuinței, să vă ghidați în primul rând după propriile preferințe, și în al doilea rând după modă sau plăcerea de moment. Înconjurați de culorile care ne plac, ne simțim confortabil, ne vom odihni.

02_db_06

În cazul în care culoarea, dintr-un motiv necunoscut, nu este în concordanță cu spiritul nostru, chiar dacă aceasta ar fi hitul sezonului, nu ne va conferi satisfacție și odihnă, ci dimpotrivă, ne va fi obosi, îngrijora și irita.

Un alt factor important în alegerea culorilor din paleta de culori pentru interioare sunt condițiile tehnice ale spațiului, cum ar fi: mărimea, forma, iluminatul și înălțimea. Alte nuante alegeți pentru o garsonieră cu o fereastră mică spre nord, iar altele pentru o cameră de zi spațioasă (living, sufragerie),cu toate că sentimentul subiectiv ale ambelor nuanțe pot fi similare. Pentru interioarele mai mici, alegem culori mai deschise, luminoase, care reflectă lumina. În camerele mari, putem să facem nebunii. Culorile intense au nevoie să fie expuse, arată bine pe o suprafață mare cu o lumină de zi corespunzătoare, de aceea se potrivesc în apartamente, mansarde și locuințe.

03_db_06

Funcționalitatea încăperii, este un factor nu mai puțin important în alegerea culorii. Proprietățile incredibile ale anumitor culori, influența acestora asupra psihicului uman, pot avea implicații importante pentru funcționarea noastră de zi cu zi. În sala de mese sau în bucătărie, funcție de intenții, putem îmbunătăți apetitul sau să-l frânăm.

04_db_06

Nuanțele calde conferă un sentiment de siguranță (lângă un foc de vatră),confort și protecție, de aceea pot fi alese cu curaj pentru proiectarea dormitorului și a sufrageriei. Turcoaz și albastru, le asociem cu spațiul și curățenia, de aceea le alegem cu precădere, pentru aplicări în baie. Acestea sunt principii foarte generale, dar merită să le cunoașteți, chiar dacă încălcați anumite canoane, făceți-le în mod conștient.

Caracterul și stilul interioarelor, pot impune sau exclude anumite soluții coloristice. Interioarele aristocratice, burgheze, trebuie să fie în tonuri coloristice atenuate. Un număr mare de accesorii și ornamente coloristice extravagante, ar putea fi de prost gust. Aceste culori moderate și neutre, vor conferi interioarelor un profil nobil, bogat în forme.

05_db_06

Stilul industrial se evidențiază prin nuanțele gri și alb, pop art - o revoltă de culoare și glamour – nuanțe de negru și roz. Având în vedere stilul în care ne dorim amenajarea interioarelor, alegerea culorilor poate fi mai usoară.

06_db_06

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.