Cum pregătiți o cameră pentru zugrăvit?

Pregătirea încăperii pentru a fi zugrăvită, este, fără îndoială una dintre cele mai dificile etape ale renovării. Activitatea de zugrăvit în sine, nu este atât de dificilă și de durată cum este pregătirea pentru zugrăvit. Fiecare renovare se începe cu un plan de lucru bine pus la punct. Punctul de plecare ar trebui să fie proiectul interiorului, datorită căruia putem estima cu exactitate cantitatea și tipul de materiale necesare, uneltele, timpul și fondurile. Când scopul obiectivului este în mod clar subliniat, putem trece la etapa de pregătire.

01

1) Mobilierul și dotările.

Cel mai bine ar fi să scoateți din încăperea ce urmează a fi zugrăvită, toate obiectele, mobilierul și accesoriile. Uneori, însă, acest lucru nu este posibil, atunci strângeți tot mobilierul în centrul încăperii, astfel încât să aveți asigurat accesul la pereți, și să îl asigurați cu folie de protecție. Acoperirea corespunzătoare a obiectelor le protejează de murdărire sau chiar de distrugere, iar pe noi de o muncă și un efort inutil.

2) Elementele instalației electrice și elementele fixe.

Pardoseala, ferestrele, ușile și alte elemente fixe, le acoperiți sau le demontați. Cu ajutorul benzilor de mascare, fixați pe pardoseală cartonul sau folia de protecție, deșurubați capacele prizelor și întrerupătoarelor, demontați cornișele, plintele pardoselii și lampa de pe plafon.

02

Este mai bine să acordăm acestor activități un pic mai mult timp și să le executăm cu mare atenție, decât mai târziu să spălăm vopseaua uscată. Nimic nu este mai enervant decât petele nedorite, care strică efectul final al renovării.

03

3) Reparația pereților și grunduirea.

Pentru ca rezultatul final al zugrăvirii să fie satisfăcător, de la bun început trebuie să faceți o inspecție amănunțită a pereților și să reparați eventualele defecțiuni ale suprafeței. Lipsurile, golurile (defectele de pe supafața) tencuielii, fisurile și deteriorările mecanice sau ciupercile și mucegaiurile (fungi) în curs de dezvoltare pot face ca zugrăvirea să nu aducă satisfacție sau să ne bucure doar pentru un timp scurt. Doar după eliminarea defectelor și a cauzelor care au contribuit la apariția acestora, avem undă verde pentru a continua lucrările de zugrăvit. Dar, înainte de a deschide cutia de vopsea, trebuie să ținem seama de amorsarea pereților, în special atunci când peretele este recent construit, sau în cazul în care s-au făcut reparații. Grundul este rețeta pentru un perete cu aspect frumos, uniform și fără cusur.

04

Executarea corectă a acestor etape preliminare, este de multe ori cheia succesului. Peretele bine pregătit și încăperea bine protejată, facilitează considerabil zugrăvitul în sine, precum și curățarea ulterioară a încăperii.

05

 

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.