Cum să executăm dungi pe perete? Sfaturile expertului.

Dungile realizate pe perete este o bună modalitate de a introduce în interioare o atmosferă dinamică și o formă de exprimare. Este un motiv decorativ care apare în interioare de-a lungul istoriei și se potrivește perfect atât în interioarele elegante, chiar și în stilul baroc cât și în acela modern, în stilul folk.

01

Verticale sau orizontale?

Dungile verticale conferă interioarelor bun gust și eleganță. Creează aspectul unei camere mai înalte, de aceea sunt folosite mai ales în spații cu plafoane joase (mansarde). Modelul cu dungi verticale, se folosește deseori în interioarele încăperilor cum ar fi: livinguri, birouri și săli de mese.

02

Dungile orizontale creează impresia de lărgire a interiorului. Astfel, este ușor de a îmbunătăți proporțiile vizuale ale unei încăperi prea înguste, vopsind un model cu dungi orizontale. Totodată creează impresia, că interioarele ni se par mai largi și mai scunde. Liniile orizontale se potrivesc deci, în coridoare și în încăperi înguste. Având în vedere că decorul cu dungi orizontale favorizează relaxarea, vă invită la odihnă, este bine să fie folosit în astfel de încăperi cum ar fi dormitoare, camere pentru copii, băi.

03

Late sau subțiri?

Dungile alese corespunzător de mărimea și proporțiile interiorului, creează un ritm regulat de desene grafice prin care face ordine în spațiu. Dungile subțiri, arată mai bine în încăperile cu o suprafață mică. Pereții cu suprafețe mari, cel mai bine este să fie împărțiți în registre mai largi, mai ales atunci când se utilizează nuanțe contrastante, pentru a evita efectul de nistagmus. În cazul în care încăperea nu este prea mare și vrem să aplicăm un model cu dungi late, se poate, fără a supraîncărca interiorul, să-l vopsiți doar pe un perete, alegând atent nuanțele.

04

Alb-negru sau colorate?

Desenul situat pe perete ar trebui să fie elementul întregului concept de design interior și coloristic să interacționeze cu el. Un contrast coloristic maxim, se obține folosind nuanțe care contrastează între ele (alb și negru, roșu și verde, nuanțe de bază ...). Sunt totuși, combinații coloristice folosite nu prea des sau folosite pe porțiuni mici, datorită faptului că introduc în interior o doză mare de expresie.

05

Alegând coloristica dungilor, cel mai des alegem nuanțe armonizate, pastelate sau monocromatice. Modelul obținut în urma folosirii acestor nuanțe, pare să fie mai delicat, echilibrat și, prin urmare, mai ușor de integrat în diverse stiluri de amenajare.

06

07

Vopsirea dungilor pe perete nu este o sarcină dificilă, însă necesită o precizie și o pregătire minuțioasă. Folosind o ruletă, un boloboc și benzi de mascare, ne pregătim pentru crearea pe perete a modelului. Foarte utile sunt benzile de mascare, disponibile astăzi în diferite lățimi. Datorită acestor unelte, putem crea pe perete un ritm interesant, unic.

08

Dungile pe perete sunt un decor original, interesant. Folosite într-un mod corespunzător, pot schimba radical interiorul încăperilor. Amplasarea lor, dimensiunea și coloristica, trebuie să fie bine gândite, pentru ca rezultatul lucrării să fie favorabil interiorului.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.