Cum să zugrăviți singuri pereții?

Renovarea încăperilor nu este dificilă. Sunt persoane, care găsesc în această activitate ceva distractiv, iar coloristica diferită a încăperilor e considerată de asemenea destul de distractivă. Cu toate acestea, pentru ca o zugrăvire - atunci când este considerată o plăcere, dar și atunci când este vorba de o muncă – să fie ușoară și placută, merită să ținem seama de câteva reguli.

1. Pregătiți bine suportul!

Zugrăvirea suprafeței se realizează întotdeauna după ce aceasta a fost bine evaluată. Toate impefecțiunile și fisurile trebuie reparate, iar resturile peliculelor vechi trebuie îndepărtate. Dacă peretele șters cu mâna lasă urme de cretă, atunci acesta trebuie să fie grunduit înainte de zugrăvire. Numai după executarea acestor operațiuni, se pot realiza cu ușurință următoarele lucrări de zugrăvire.

01

2. Completați uneltele necesare.

Nimic nu este mai frustrant decât situația în care, în timpul lucrărilor, se pare că ceva lipsește și trebuie să le oprim pentru a merge la magazin. De aceea, la început trebuie să facem un mic inventar al uneltelor existente și să întocmim o listă cu lucrurile necesare. Acest lucru se realizează cel mai bine analizând pas cu pas operațiunile si activitățile planificate. Această listă ne poate proteja de vizitele suplimentare la magazin și să permită o evaluare reală a costurilor renovării.

3. Alegerea adecvată a vopselei.

Alegerea culorii potrivite pentru interior este o decizie extrem de importantă. Culoarea are o mare importanță în construirea atmosferei din cameră. Niciodată să nu acordăm prea multă atenție memoriei. Creierul uman are tendința de simplificare și nu este în stare să-și amintească tonurile și saturațiile unor nuanțe. Dacă avem aleasă culoarea, cel mai bine e să scrieți denumirea acesteia sau să luati cu voi o mostră. Culorile arată altfel în lumina zilei, altfel în lumina artificială și altfel în lumina fluorescentă (care apare cel mai frecvent în marile magazine și supermarket-uri de construcții). Unii furnizori oferă posibilitatea de a alege culoarea în diferite forme de iluminare. Datorită becurilor special alese, se poate simula o iluminare adecvată și astfel aceeași culoare poate fi văzută în diferite condiții. În cazul în care nu există o astfel de posibilitate, mai bine luați o mostră sau un șablon de culoare și ieșiți cu el afară.

03

4) Protejarea încăperii.
Lucrările de renovare se încep prin protejarea încăperii. Lipirea cu bandă de mascare a plintelor de la marginea parchetului, ferestrelor și geamurilor precum și demontarea candelabrelor, aplicelor, întrerupătoarelor de lumină și a prizelor de curent. Acestea sunt doar câteva exemple de măsuri pe care trebuie să le luați, pentru ca ulterior să zugrăviți ușor și fără probleme.

04

5. Zugrăvirea!

Zugrăvirea în sine poate fi facilitată cu ajutorul uneltelor de zugrăvit moderne. Pe piață se găsesc role cu rezervor pentru vopsea și role electrice. Uneori de neînlocuit este pur și simplu rola cu tijă telescop. Multitudinea de pensule și bidinele disponibile vă permite să alegeți instrumentul cel mai convenabil și mai ușor de mânuit. Este bine să țineți seama și de pistolul de pulverizare, care în situațiile în care avem de zugrăvit structuri și forme complicate sau suprafețe mari, poate să se dovedească a fi cel mai bun instrument.
În timpul zugrăvirii, întotdeauna vom proceda conform instrucțiunilor inscripționate de producător, pentru a evita greșelile și astfel să efectuăm zugrăvirea în mod eficient, plăcut și rapid. Dacă zugrăvim pentru prima dată, este bine să obținem informații teoretice (citire, discuții),și de asemenea să ne folosim de experiența altora.

05

Zugrăvirea încăperii, poate fi o operațiune care ne aduce multe bucurii. Interioarele în noua versiune coloristică ne va încânta timp de mulți ani. Este bine să vă gândiți cu atenție la operațiunile ce urmează, pentru ca situațiile neprevăzute să nu ne strice bucuria creată în interiorul încăperii datorită zugrăvirii.

06

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.