Cum se obține o decorațiune industrială în interior cu ajutorul vopselelor decorative structurate?

Stilul industrial face referire la aspectul interioarelor fabricilor vechi, ce se caracterizează printr-un spațiu mare, coloristică săracă, caracterul brut al mobilierului din dotare și lipsa oricăror elemente decorative. În mansarde, valoarea principală pare a fi funcționalitatea și ea determină aspectul obiectelor cât și întregul interior. În încăperile brute, predomină betonul, metalul și sticla. Elementele instalațiilor electrice și sanitare rămân vizibile, iar iluminatul este realizat de lămpi tehnice, becuri sau lămpi fluorescente. Cruditatea, simplitatea și minimalismul sunt semnele ce caracterizează interiorul de tip mansardă.

01

Stilul industrial a devenit atât de răspândit, încat elementele care fac referire la astfel de decorare, au început să fie folosite nu numai în interioarele cu caracter de mansardă, dar și în apartamente și case particulare. Decorațiunile cu aspect de beton, cărămizi, scânduri brute nefinisate, metal și sticlă au încetat să mai șocheze cu prezența acestora în livinguri, și au început să funcționeze în sectorul privat sau chiar sunt dorite în locuințe. Aceste materiale aduc un caracter industrial în interior, conferindu-i un climat și un caracter brut. Producătorii de materiale de finisare, pentru a satisface așteptările clienților, propun o gamă variată de produse care imită cu succes tencuiala brută, piatra sau chiar betonul. Astăzi, chiar și locuitorii cartierelor moderne, proprietarii apartamentelor de la mansardă și locatarii micilor garsoniere, pot deveni proprietarii unui apartament amenajat în stil industrial, deoarece proprietățile tehnice, cum ar fi greutatea betonului sau grosimea pietrei nu mai sunt un obstacol în amenajarea unui astfel de interior.

02

Peretele din beton, piatră sau acela care ne amintește de tencuiala brută, îl putem realiza cu forțe proprii. Caracterul interiorului accentuează accesoriile alese cu grijă, însă structura peretelui ocupând o suprafață mare impune caracterul întregii încăperi și dă impresia că natura brută a mansardei este clar percepută.

STUC PERLAT

Acesta ne amintește de o tencuială, care, pare a avea un aspect mai nobil, datorită perlelor strălucitoare. În interioarele cu caracter industrial, cel mai bine arată în culoarea hematitului. Această nuanță de gri, care accentuează caracterul nobil al lemnului, iar structura brută contrastează excelent cu șapa pe bază de rășină, bine turnată sau cu albul plafoanelor. Utilizarea structurii pe o porțiune a peretelui, într-o nișă sau într-o zonă care are nevoie de o expunere specială într-un mod deosebit, va conferi întregului interior un caracter industrial.

03

BETON

Betonul este aproape simbol stilului industrial. Din acest material, sunt create nu numai construcții în stiluri arhitectonice, dar chiar și elemente decorative și obiecte uzuale de zi cu zi sau bijuterii. Suprafețele cu aspect de beton au însă o caracteristică foarte dorită – accentuează excelent elementele cu o coloristică saturată. Pe un fundal de beton, unde interiorul este sinonimul minimalismului extrem, cruditatea tehnicii, totul pare cald, blând și familiar. Țesăturile, elementele culorate, lemnul sau chiar plasticul, când sunt în imediata apropiere a betonului, par calde, blânde și plăcute. Efectul de contrast cu o suprafață de beton brută și rece, evidențiază toate calitățile bune ale mobilierului și a obiectelor din dotare. Utilizând Beton Magnat Style, e bine să folosiți efectul de contrast și să-l asociați într-o locuință cu caracter industrial, cu diferite structuri, nuanțe și materiale, pentru a crea interioare diversificate, interesante și dinamice.

04

METALLICI

Structurile decorative care conțin în masele lor particule de metal, arată foarte bine în interioare cu caracter industrial. Aceasta este o soluție, care surprinde, cu toate că păstrează caracterul său crud. În funcție de unghiul de incidență al luminii, peretele sau devine nobil surprinzând prin luciul metalizat reflectat, sau devine gri, mat și dispare. Acestă decorațiune, arată foarte bine, de ex. într-un dormitor cu ferestrele spre vest sau în sufragerie unde se strâng locatarii casei în diferite momente ale zilei.

05

Datorită structurilor Magnat Style, proiectarea interioarelor cu caracter industrial pare a fi extrem de simplă. Alegerea corespunzătoare a decorațiunii și accentuarea acesteia cu câteva accesorii relevante, crează un spațiu brut, ce ne amintește de interioarele fabricilor vechi.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.