Cum vopsim pereții unui living cu bucătăria încorporată. Descoperiți inspirațiile noastre coloristice!
Bucătăriile, deja de un timp destul de lung au devenit o parte integrantă a livingurilor. Combinarea acestor două spații îmbunătățește adesea atât funcționalitatea cât și estetica lor. Însă cum să combinăm coloristic aceste două zone cu funcții diferite? Să stabilim o graniță imaginară și astfel să arătăm unde se termină livingul, și unde începe bucătăria? Sau dimpotrivă, să ștergem granița imaginară și să integrăm la maximum spațiul?
Alegerea coloristicii pentru living, ar trebui să ia în considerare toți acești factori, care de obicei se iau în considerare la proiectarea unei încăperi, cum ar fi: mărime și lumină, dotări, funcția, stil, ideea și preferințele locatarilor. De fapt, stilul livingului impune aspectul și coloristica din bucătăria încorporată. Conform celor mai recente tendințe, anexa ar trebui să fie, de fapt coloristic și stilistic încorporată în living, decât să iasă special în evidență. Cu cât este mai puțin vizibilă zona de bucătărie, cu atât mai bine.
Observând cele mai recente tendințe, avem uneori impresia că avem de-a face cu un fel de camuflaj al spațiului bucătăriei. Aparatele Electrocasnice sunt ascunse în mobilier incorporabil, hotele au formă de lămpi și ecranele de deasupra blatului au o formă de tablou sau de fotografie. Bucătăria "dispare" în spațiul livingului.
Dotarea și coloristica acestor încăperi creează un proiect coerent. Materialele, modelele și culorile se repetă în mod constant în tot interiorul, iar partea destinată bucătăriei, cu nimic nu e mai prejos de standardele livingului. Dimpotrivă. Aici poate apărea un televizor, o bibliotecă sau un scaun tapițat pentru a încorpora încăperea și a crește rangul bucătăriei, care a încetat să mai fie o încăpere "tehnică" și a devenit sinonimul luxului, eleganței și a bunului gust.
Materialele de finisare de ultimă generație, sunt ușor de curățat și pot fi aplicate în condiții de siguranță, de asemenea și în bucătărie. În trecut aveau un aspect steril și de laborator, astăzi seamănă cu o cameră frumos mobilată. La aceasta, o mare influență o au vopselele de înaltă calitate, care au înlocuit plăcile ceramice (până de curând domneau pe pereți) schimbând radical atmosfera din interiorul bucătăriilor.
În încăperile mici, predomină culorile deschise și uniforme. Culorile pereților, mobilierului și a echipamentelor din dotare este întâlnită cel mai des ca o compoziție, în care combinarea subtilă a acestora cu nuanțe neutre sunt ușor diferențiate ca valoare și nuanță. Aceste mici diferențe dau impresia unui joc de lumină în încăpere. Numai accesoriile pot oferi un accent coloristic, dar acestea apar în cantități foarte mici și în egală măsură în tot spațiul, atât în zona bucătăriei cât și în living.
În livingurile mari, culoarea apare într-o înfățișare mult mai îndrăzneață. De cele mai multe ori, întâlnim aici nuanțe calde, puternic saturate. Ele construiesc ambianța deosebită a interiorului. Însă, apariția culorilor, mai degrabă unesc interioarele decât să le împartă. Aceleași nuanțe selectate apar pe perete, în accesorii și în mobilier, accentuând caracterul consecvent al spațiului.
Livingul cu bucataria încorporată, formează astăzi un spațiu comun. Bucătăria nu că "a intrat în living", dar a devenit un living. Astăzi este dificil să puneți chiar și o graniță imaginară între spațiul fostei bucătării și living. Integrarea are loc la toate nivelurile, de la funcțional la vizual. Coloristica interioarelor combină cele mai recente semne ale independenței din trecut ale acestor încăperi.