Dunga care desparte tavanul de culoarea pereților - 3 moduri, în care o puteți face singuri.

În timpul zugrăvirii pereților, între tavan și perete se creează o graniță de culori, dificilă pentru o finisare perfectă. O zugrăvire adecvată, uneori, nu poate aduce rezultatele dorite din cauza pereților neuniformi. Pentru ca imperfecțiunile zugrăvirii, să nu fie vizibile, de obicei se lasă o linie în partea de sus a peretelui în culoarea tavanului, trecând astfel granița de nuanțe greu de realizat, cu câțiva centimetri mai jos. Dunga lăsată poate masca neuniformitățile plafonului sau, în cazul încăperilor înalte se folosește de asemenea, pentru a reduce optic din înălțimea încăperii. Pentru primul caz, dunga nu trebuie să fie mai mare de 2-3 cm, însă pentru a crea impresia unui plafon mai coborât, acesta ar trebui să fie alocat în mod individual, dar, în medie, este de aprox. 10 cm.

O astfel de dungă poate fi executată în diferite moduri cu:

1) BANDA DE MASCARE

Începem zugrăvirea cu acoperirea minuțioasă a plafonului cu vopsea, a zonelor de contact a pereților cu tavanul și a pereților (câțiva centimetri mai jos de tavan).

01

După ce vopseaua s-a uscat, lipim cu mare atenție banda de mascare. Cel mai bine este, dacă folosim o bandă cu lățimea potrivită dungii pe care vrem să o realizăm pe perete. Dacă dunga trebuie să fie mai lată, atunci cu ajutorul unui creion și a unui boloboc, trasăm o linie orientativă, pe care vom lipi marginea benzii. Acoperim cu vopsea peretele, de la pardoseală până la bandă, ținând seama totodată, să îndepărtăm banda înainte de usucarea completă a vopselei (aproximativ 1 oră după zugrăvire).

02

2) ROLA CU DISTANȚĂ

Pentru a vopsi o suprafață separatoare perfect dreaptă, puteți folosi o rolă specială. Construcția acesteia, vă va permite să vopsiți cu tăiere.

03

O astfel de rolă, are montată pe mâner o manetă specială cu limitator, care permite manevrarea uneltei cu precizie, și totodată să vopsim o linie dreaptă.

3) PROFILE DECORATIVE

Spațiul dintre tavan și perete poate fi mascat cu profile decorative (plinte decorative). Este o soluție care se potrivește atât în interioarele tradiționale cât și în acelea moderne. Pe piață sunt disponibile profile decorative cu caractere și stiluri diferite. Acestea sunt realizate din ipsos, polistiren sau poliuretan. După zugrăvirea pereților și a tavanelor, de asemenea, vopsim și plinta, după care o fixăm sub plafon folosind un adeziv adecvat.

04

Finisajul exact și frumos este un element foarte important al esteticii interiorului. Zona în care se întâlnesc culorile și precizia de realizare a acestora, este de o importanță crucială la evaluarea finală a calității amenajării spațiului. Înainte de a începe lucrările de renovare trebuie să ne gândim, care dintre metodele de separare a nuanțelor, este pentru noi cea mai potrivită, pentru ca de la bun început să pregătim uneltele necesare și să planificăm în mod corespunzător etapele de lucru.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.