Living elegant – cum alegem culoarea pentru perete?

Eleganța livingului depinde în mare măsură de coloristica bine aleasă și de compoziția acesteia. Dimensiunile și forma mobilierului, alegerea texturilor și a accesoriilor, par să facă parte din contextul elementelor secundare. Culoarea este aceea care introduce în interior starea de spirit, crează atmosfera și produce prima impresie.

77983348

Interioarele elegante, sunt acelea în care predomină o atmosferă rece, distantă. Eleganța are nevoie de orientare în tendințele actuale, dar de asemenea, și de cunoștințe referitoare la combinarea clasică a materialelor, culorilor și stilurilor. Într-un interior elegant, nu este loc pentru nicio greșeală. Alegerea perfectă a culorilor, materialelor și a obiectelor, decid dacă percepem interioarele ca elegante sau nu.

131479409

În timp ce frumusețea interiorului o putem evalua subiectiv după propriile gusturi, atunci conceptul de eleganță este mult mai universal și independent de preferințele individuale.
Deci, cum să creați un spațiu care, în opinia majorității va fi evaluat ca elegant? La ce să fim atenți atunci când alegem culorile?

fioletowy_salon

Tonurile considerate mai de bun gust și elegante, sunt create de obicei, din nuanțe neutre sau reci. Astfel de culori alcătuiesc în living o atmosferă de calm, distanță și reținere. Contrar opiniilor populare, astfel de interioare constituie un loc excelent pentru întâlniri și relaxare. Pentru a conferi încăperii un caracter confortabil, cel mai bine alegeți nuanțe calde, albe sau nuanțe foarte deschise, decât culori calde dar intense, saturate.

magnat_2013_zdjecia__slajdy_do_internetu14

Interioarele elegante, nu epatează cu cantități mari de nuanțe. Numărul de culori de pe perete este de maxim două nuanțe, și funcție de acestea sunt alese în mod corespunzător celelalte elemente pentru dotarea interiorului, nuanțe de lemn, sticlă, plastic și textile.
La alegerea nuanțelor, cea mai importantă este consecvența. Culoarea, care apare pe perete, va fi accentuată cu accesorii în aceeași nuanță. Atunci, interioarele par să fie coerente, iar obiectele ordonate și nu puse la întâmplare.

biae_meble_w_salonie

Un factor important, cu influență mare asupra interioarelor care par a fi elegante, este calitatea peliculelor obținute. Peretele trebuie să fie perfect, iar liniile de întâlnire a nuanțelor și de îmbinare a suprafețelor, sunt acele locuri în care calitatea se vede cel mai bine, de aceea trebuie să aveți grijă de acestea, în special în timpul lucrărilor sau a recepției. Toate neuniformitățile, lipsurile, defecțiunile bat la ochi în interioarele elegante.

Livingul este locul din casă în care ne odihnim, ne întâlnim cu membrii familiei, invităm oaspeți, ne petrecem timpul liber. Eleganța acestui interior, poate să reflecte nu numai gustul nostru bun și aspectul estetic, dar, poate influența imaginea noastră și calitatea relațiilor interpersonale.

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.