Magia violetului – culori originale de vopsea pentru dormitor.

Alegând culoarea pereților pentru dormitor, ar trebui în primul rând, să ne ghidăm după propriile sentimente. Dimensiunile încăperii, dotarea acesteia și iluminatul, au desigur un rol important, dar culoarea care va domina interiorul, cel mai bine o alegeți bazându-vă în primul rând, pe gusturile și intuiția dvs.

01

Dormitorul este o zonă privată, locul unde ar trebui să ne simțim confortabil, în largul nostru, unde dorim să ne relaxăm. Pereții violet din incinta dormitorului, sunt o propunere interesantă pentru toți fanii acestei nuanțe. Această culoare, în afară de pace și liniște, poate aduce în interior o atmosferă caldă (unele tonuri de nuanță),dar mai presus de toate un pic de magie și eleganță.

Din punct de vedere psihologic, violetul are un efect benefic asupra dispoziției noastre, deoarece calmează și regenerează sistemul nervos. Această culoare este propice pentru contemplarea și explorarea secretelor propriului psihic, este ideală pentru meditație. Aflându-ne într-un dormitor dominat de violet, acesta atenuează stresul, ne ajută să adormim, dar mai presus de toate are un efect pozitiv asupra stării de spirit și a emoțiilor noastre. Prin introducerea culorii violet în dormitor, putem asigura finalizarea cu succes a zilei și un început bun pentru ziua următoare.

03

Dormitoarele în culoarea violet, pot fi prezentate în mai multe ipostaze: de la frivole și intrigante, foarte elegante până la demne și idilice. De fapt, cel mai mult depinde de tonurile de violet alese și de aplicarea acestuia în interior. Cum să adaptați nuanța la stilul interiorului și la mobilierul din dotare, pentru ca întreaga compoziție să fie frumoasă și de actualitate? Iată câteva sugestii și sfaturi.

1) Violet – în special nuanțele sale puternice saturate, se prezintă mai bine în amenajări armonizate decât contrastante. Dormitorul este locul unde, mai ales contrastele puternice nu sunt indicate, din cauza funcției pe care o reprezintă acest loc. Tonurile violacee, cel mai bine se vor asocia cu nuanțele neutre, întrerupte sau care armonizează cu o saturație delicată.

04

2) Violet, arată foarte bine în interioarele moderne, în combinație cu betonul, albul și cu caracterul minimalist al aranjamentului. Numai culoarea, aduce în sine o încărcătură decorativă mare și impresii deosebite, că practic restul aranjamentului ar trebui să rămână tonifiant și subtil. Această nuanță poate deveni, de asemenea o idee foarte bună pentru schimbarea unui interior trist și nedefinit. Datorită zugrăvirii unuia sau a mai multor pereți în culoarea violet, spațiul se va schimba radical.

05

3) Nuanța violacee, în special purpurie, este de asemenea asociată cu luxul și eleganța. Interioarele confortabile, pline de splendoare și curaj, beneficiază, de asemenea de magia violetului folosindu-l în aranjamentele acestora. Această culoare arată foarte bine asociată cu aurul, argintul dar și cu cristalul și sticla.

06

4) Culoarea violet, este o propunere interesantă pentru crearea unui dormitor deosebit pentru copii. Aceasta va ajuta copilul să se calmeze înainte de culcare după o zi plină de evenimente, în timpul jocului va stimula procesele de concentrare iar tonurile mai calde de violet vor crea în interior o atmosferă confortabilă în deplină siguranță.

07

Culoarea violet, este disponibilă într-o bogăție de nuanțe. Este o idee foarte bună de a colora interiorul unui dormitor, pentru toate persoanele care iubesc această nuanță și doresc să beneficieze de efectele sale care influențează plăcut psihicul celor care locuiesc în încăperi și aspectul deosebit din interior.

08

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.