Psihologia culorilor. Ce culoare de vopsea ți se potrivește?

Nimic nu e întâmplător. Faptul, că alegem tot mai des obiecte și îmbrăcăminte într-o anumită culoare, are o justificarea profundă în psihicul nostru, necesități, aspirații.

Fiecare culoare poartă în sine o altă energie. Dovada în acest sens, este recunoașterea și percepția culorilor de către nevăzători. Referitor la doza de energie pe care o dorim să ne înconjurăm și despre ce ne mai trebuie, decid mecanismele noastre interioare, intiția și de multe ori fără a ne da seama.
Gradul de conștientizare a propriilor gusturi și preferințe este rezultatul maturității. Atunci, devenim mai puțin sensibili la modă, iar alegerile pe care le facem, sunt bazate pe cunoștințe și experiență. Această situație, ne face să devenim oameni independenți, încrezători și individuali.
Alegerea culorii, este deci doar aparent la întâmplare. De fapt, În realitate, aceasta exprimă visele noastre cele mai profunde, starea de spirit, dezvăluie problemele sau nevoile noastre.

Ce simbolizează culorile.

ALB

Albul este cea mai luminoasă dintre culori. Se asociază cu puritatea, inocența şi lipsa de griji. Este simbolul al egocentrismului și poftei pentru viață. Înseamnă spațiul, libertatea și bună starea. Se potrivește foarte bine cu celelalte nuanțe și este culoarea cea mai universală, care se combină excelent cu orice nuanță. Calmează, liniștește, luminează.

01_db_14

ALBASTRU

Este una dintre cele trei culori de bază, care fac parte din culorile reci. Ne amintește de cerul albastru, spațiu și libertate. Asigură liniște și relaxare. Acest lucru înseamnă, printre altele spiritualitate, igienă, ordine, prospețime și răcoare. Infleunțează inspirația și ajută creativitatea.

02_db_14

GALBEN

Culoarea soarelui, stimulează intens, înlătură oboseala. Este culoarea, pe care oamenii care și-au pierd vederea, și-o amintesc și o recunoasc cel mai mult. Poartă în sine o doză mare de energie pozitivă, caldă. Stimulează sistemul nervos, îmbunătățește memoria, dezvoltă simțurile. Este culoarea care induce optimism, gândire pozitivă și privirea increzatoare în viitor, e culoarea fără griji.

03_db_14

ROȘU

Nuanța caldă de bază, „culoarea culorilor”. Culoarea roșie este nuanța puterii, dominației și a forței. În plus, această culoare înseamnă, de asemenea foc, dorință și sânge, fertilitate și curaj. Este o culoare foarte intensă, care este asociată, de asemenea, cu dragostea și dorința de posedare. Ca o culoare vie și intensă, produce întotdeauna un efect mare și atrage atenția.

04_db_14

VERDE

Verdele este culoarea speranței, armoniei și fericirii. Este culoarea vieții și naturii. Verdele relaxează, destinde, calmează. Acesta evocă un sentiment de sigurnță și echilibru. Înconjurat de nuanța verde ne simțim bine, este o culoare aproape de natura noastră.

05_db_14


VIOLET

Este culoarea care sporește creativitatea și curajul. Are un efect pozitiv asupra funcției creierului, stimulează procesele cognitive, facilitează concentrarea și contemplarea. Violet conține un element de magie, ne permite să intrăm în interiorul nostru pentru a cunoaște cele mai intime dorințe ale noastre.

06_db_14

În evantaiul noastru de culori preferate, putem citi adevărul despre noi înșnei. Înconjurându-ne cu nuanțele tipice, care sunt cele mai potrivite pentru noi, ne vom simți în interiorul încăperii, liberi și bine dispuși.

PORTOCALIU

Aceasta este una dintre culorile cele mai voioase din paleta de nuanțe. Prin prezența sa, introduce în interioare o stare de spirit veselă și optimism. Este simbolul spontaneității, exuberanței și bucuriei Duhului. PAre influență pozitiva asupra gândurilor vesele, întărește dorința de a acționa, se deschide pentru alții. Nuanța este, de asemenea, domeniul persoanelor impetuoase și cu acțiune rapidă. Simbolizează puterea, focul, stimularea, spiritul antreprenorial și eliberarea de vicii.

07_db_14

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.