Rolul tencuielilor decorative în amenajarea livingului – sfaturile expertului

Sistemele decorative, sunt mase gata preparate, folosite pentru decorarea pereților situați în interiorul clădirilor. Acestea imită structura pietrei naturale, cimentului sau betonului, pot, de asemenea să confera suprafețelor un aspect lucios, pot fi nuanțate la culoarea dorită, iar datorită particulelor metalice reflectă lumina și sporește efectul de spațialitate. Aceste tencuieli sunt o alternativă interesantă pentru vopsele, iar utilizate în interior, pot schimba caracterul acestuia și totodată îndeplinește un rol decorativ important.

 pergameno_efekt_mietego__papieru

1. Expunerea zonei.
Cu ajutorul sistemelor decorative putem accentua o porțiune aleasă a spațiului din incinta livingului, care va îndeplini o funcție reprezentativă. Caracterul decorațiunii, o face că devine aproape întotdeauna un element extrem de important în atragerea atenției. În plus, suprafața mare a decorațiunii și coloristica accentuată pot intensifica modul de interacțiune al acesteia. Folosirea structurii decorative este, deci un mod atât de simplu și sigur pentru accentuarea unui anumit spațiu ales în incinta livingului. Cu ajutorul acestora, putem expune peretele șemineului, al televizorului sau o galerie cu fotografii de familie. Tencuielile decorative pot deveni un fundal remarcabil pentru operele de artă, lămpile unice sau mobilier, sau pur și simplu diferențiază spațiul într-un interior monoton.

 beton_archtektoniczny_w_salonie

2. Accentuarea stilului
Printre multe sisteme decorative, le găsim și pe acelea care sunt similare cu, de exemplu, piatra naturală sau cu acelea care imită betonul turnat. La proiectarea livingului, trebuie deci să alegem o decorațiune adecvată caracterului interiorului, ținând seama de culoarea și structura acesteia, unde interioarele moderne și minimaliste se caracterizează, în acest sens, cu o mai mare libertate de alegere decât interioarele tradiționale sau stilizate.
Trebuie menționat faptul că tencuiala decorativă poate fi folosită peste tot, chiar și acolo unde piatra naturală sau betonul nu s-ar potrivi. De exemplu, în încăperile cu o suprafață nu prea mare, în care fiecare centimetru este foarte prețios, iar utilizarea pietrei naturale sau a betonului ar fi imposibilă, din cauza grosimii și a greutății materialului. Datorită sistemelor decorative nu trebuie să renunțăm complet la proiect, putem folosi o imitație, care, în termeni economici pare a fi o propunere foarte atractivă. Aceasta nu este doar mai ieftină, dar, ca în multe cazuri o puteți aplica singuri pe perete.

beton_w_salonie

3. Conferă un caracter specific
Folosirea tencuielilor decorative în living, este o soluție originală, conferind interiorului un aspect neconvențional. Fiecare perete, pe care a fost aplicată decorațiunea, cu toate că a fost realizată conform modelului și instrucțiunilor precise, are de fapt un aspect unic, deoarece este executată manual. Acest lucru (conferă unui astfel de living) un aspect unic, foarte interesant și individual.

stiuk_wapienny_w_salonie

Propunerea tencuielilor decorative nu se limitează numai la imitarea structurilor cunoscute din natura sau arhitectură. Unele dintre masele decorative, nu se aseamănă cu nicio materie primă cunoscută, nici cu materialul plastic. In interior, chiar acestea sunt surprinzătoare, mai ales prin punerea vizitatorului de multe ori la meditație sau consternare. E bine să alegem tencuielile decorative, totodată individualizând spațiul și de a face ca realitatea din jurul nostru să devină mai interesantă, mai frumoasă și mai variată.

 samum_we_wntrzu

 

 

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.