Tencuieli decorative, un mod pentru îndepărtarea plictiselii în amenajări interioare

Pentru a accentua stilul interiorului sau pentru a schimba radical caracterul acestuia, căutăm uneori astfel de posibilități, care într-un mod interesant și original ne vor ajuta să o facem. Soluția, ar putea fi tencuielile decorative. Aceste mase decorative, după ce au fost aplicate pe perete, vor imita piatra naturală, pielea, hârtia, ipsosul vechi sau betonul. Aceste structuri pot fi, de asemenea complet abstracte, pot străluci sau încreți, creând astfel în interior un aranjament interesant, neobișnuit. În funcție de preferințele noastre, stilul interiorului, dar și al ideii, putem folosi aceste produse pentru a crea locuri unice.

stiuk_perowy_w_kuchni


Când folosim tencuieli decorative?

1. În interioare minimaliste, când forma și coloristica interiorului nu va „concura” cu structura pereților. Prea multe ornamente, accesorii, detalii și bibelouri pot suprasolicita interiorul. Exagerarea în decorare nu este astăzi o caracteristică care se dorește. Se urmărește un fel de moderație și echilibru. Tencuielile structurate, din cauza caracterului decorativ al acestora, se potrivesc în interioare minimaliste, economice în expresie și în culori atenuate.

stiuk_wapienny_w_kuchni

2. Pentru a accentua și a expune un oarecare loc în spațiu. Tencuielile decorative accentuează perfect aceste locuri, care în interior ar trebui să fie expuse. Acest lucru poate fi capul patului din dormitor, peretele șemineului din living sau ca un fundal pentru lucrările de artă din sala de mese. Această decorațiune atrage ochiul, concentrează atenția și constituie un interior dominant.

efekt_deoracyjny_samum_w_sypialni

3. Pentru accentuarea stilului din interior. Unele stiluri decorative, chiar și în versiunile lor moderne, pot fi evidențiate cu structurile decorative ale pereților. Interioarele elegante, provensale, rustice dar și mansardele fabricilor, arată foarte bine în amenajări, folosind tencuieli decorative.

efekt_dekoracyjny_grassi_magnat_style

4. Pentru protejarea peretelui. Unele dintre tencuielile decorative sunt rezistente la apă și murdărire. Prin urmare, acestea pot fi o alternativă excelentă pentru plăci ceramice, acoperitori de perete foarte costisitori din ( piatră decorativă sau din sticlă). În băi, bucătării, precum și în sălile cazanelor, garaje, subsoluri și pivnițe, acestea se folosesc pentru a crea o atmosferă interesantă în interioare.

style_2

5. Pentru amenajarea spațiului într-un mod neobișnuit, unic. Uneori, doar culoarea nu este suficientă. Când căutăm soluții unice, iar așteptările noastre depășesc gama de culori disponibile în paleta de culori, puteți lua în considerare utilizarea tencuielii decorative. Gama variată de texturi, culori și orice alte variații care rezultă din posibilitățile de aplicare a acestor produse, vor satisface nu un singur gust exigent.

efekt_dekoracyjny_velatura_magnat_style

6. Reproducerea sau amenajarea unor interioare istorice, pentru a restabili sau a reda aspectul din trecut. Tencuielile decorative, sunt materialele pe care de multe ori le aleg scenografii, designerii, conservatorii și artiștii. Ele oferă multiple posibilități de amenajări. Ușor de aplicat, gama variată și disponibilitatea dar și potențialul acestor produse, sunt atuurile lor forte, incontestabile.

efekt_dekoracyjny_perla_sabbia_magnat_style

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.