Tendințe ale anului 2014 pentru zugrăvirea pereților

În fiecare an, trend-setteri din întreaga lume, aleg culorile de top care vor fi folosite mai des decat altele în interioarele noastre.

Propunerile coloristice din acest an exprimă dorința nostalgică și visele ascunse ale întregii omeniri. Fiecare nuanță are importanța sa simbolică și psihologică. Noi, intuitiv simțim aceasta, și nu fără motiv alegem astfel de culori și nu pa altele. Copleșiți de realitate, raționalism și de grijile vieții cotidiene, căutăm un pic de magie în viața de zi cu zi, o viață mai ușoară, libertate, fantezie și liniște. Nuanțele de top pentru anul 2014, ne vor aduce în viața de zi cu zi doar o parte din astfel de trăiri, experiențe și emoții. În acest an, nuanțele de: fuchsia, violet, purpuriu și roz delicat vor juca rolul de lider. Aceste culori ne vor influența pozitiv (stimulează creativitatea, activează imaginația).

În interioare apar compoziții noi surprinzătoare. Armonia diferitelor nuanțe aplicate una lângă cealaltă, ne va influența și mai mult. Violet este o culoare magică, misterioasă, asociată de dorinţa de securitate şi confort. În acest sezon vor predomina nuanțele calde, expresive și clare. Tonurile reci, cum ar fi lavanda, pot apărea numai în formă de adaosuri sau pete coloristice mai mici.

01_db_05

Cei mai mulți dintre noi, folosesc această culoare în casele lor, indicând prezența acesteia în tendințele actuale prin zugrăvirea unuia dintre pereți sau a unui fragment al acestuia și alegerea accesoriilor în astfel de nuanțe. Violet, cu puterea sa dezvăluită, se va combina frumos cu: nuanțele de lemn natural, maro închis și griul.

02_db_05

Puterea purpurie din interioare, va fi foarte bine atenuată de nuanțele adânci de verde și măsliniu, precum și de un ton mai răcoritor de galben.

03_db_05

Printre tendințele coloristice ale anului 2014, enumerate de numele celor mai buni experți din întreaga lume și a brandurilor, ca o contra-propunere pentru energia violetului, își face apariția ca și culoarea, care de asemenea conform prognozelor, va fi prezentă în interioarele noastre. Acesta este un albastru delicat, luminos, exprimând dorința noastră pentru libertate, desprinderea de la realitate și dezvoltare spirituală. În interioare se va simți un sentiment de spațiu, luminozitate și bucurie. Combinat cu albul și nuanțele pastelate, va crea interioare foarte luminoase și optimiste.

04_db_05

05_db_05

Omniprezente în interioare vor domina culorile neutre. Alb, bej, maro și multe nuanțe de la gri spre negru. Aceste culori vor apărea în nuanțe similare atenuate. Este o expresie a aspirațiilor noastre la odihnă, liniște și pace interioară.

06_db_05

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.