Vopsirea decorativă a pereților – alegerea corespunzătoare a vopselelor și a efectelor.

Orice interior bine proiectat, este o concepție coerentă întreagă, atât în termeni de stil și funcționalitate cât și de compoziția coloristică. Culorile alese ale pereților trebuie să completeze totul, să sublinieze ideea și, mai presus de toate sa decoreze încăperea. Datorită nuanțelor și structurilor, se poate mări optic spațiul, se poate crea o stare de spirit adecvată, expune sau ascunde anumite elemente din dotare. Nuanțele decid ce fel de energie este în interior și cum ne simțim în el. În timpul proiectului, e mai bine deci să folosim conștient culorile, ca rezultatul final să fie cel mai bun.

01

MĂRIRE OPTICĂ

Încăperile ni se par mai mari, atunci când utilizăm pentru decorarea acestora, vopsele cu o saturație redusă și albul. Astfel de culori reflectă o mare parte din lumină, accentuând efectul decorativ al spațiului. Un factor suplimentar de accentuare poate fi finisajul satinat al peliculei de pe pereți și accesoriile din dotare (deschise la culoare). În încăperile foarte mici, este bine să folosiți trucuri cunoscute pentru decorațiuni, de ex. lăsând sub plafon o dungă deschisă în culoarea acestuia, folosirea oglinzii sau a plintelor mari de la pardoseală. Rezultate neașteptate se obțin, de asemena cu structuri decorative strălucitoare sau lustruite în culori deschise, de ex. perla sabbia, stucco venețian și alte produse. Rezultatul final al acestor decorațiuni, pot depăși toate așteptările proprietarului. Aceeași încăpere va da impresia că este mai mare, mai luminoasă și extrem de spațioasă.

02

Utilizarea obligatorie a culorilor deschise în spațiile nu prea mari, nu exclude însă complet utilizarea nuanțelor saturate în ele. Totuși, acestea nu pot să ocupe întreaga suprafață a pereților. Culorile intense, într-un interior mic, ar trebui să fie mai mult un accent decât un fundal. Atunci e bine să utilizati o porțiune a unui perete sau un element arhitectonic (pilon, cavitate),pe care o vom accentua folosind o culoare intensă. Aceasta va conferi interiorului un ton și va deveni un loc central. Importanța unei astfel de idei, poate fi confirmată, utilizând în interior accesorii de aceeași culoare (perne, lumânări, bibelouri).

03

SPIRIT

Culoarea este cea mai importantă parte a interiorului, având o influență decisivă asupra atmosferei care predomină în acesta. Datorită compoziției de nuanțe, puteți crea un spațiu liniștit sau din contră-stimulator; vesel sau melancolic. Atunci când planificați coloristica, trebuie deci să luați în considerare funcționalitatea interiorului și temperamentul locuitorilor săi, în care culorile să nu irite, să nu incomodeze, ci mai degrabă să sprijine și să coopereze cu persoanele din locuință. Într-o mare măsură, confortul interiorului, depinde nu atât de mult de alegerea unei canapele corespunzătoare, sau a unui fotoliu, ci doar de a crea o atmosferă corespunzătoare în acesta.

04

CORECTAREA REALITĂȚII

Datorită culorilor și structurilor utilizate în mod corespunzător, putem corecta formele neregulate din încăpere. Datorită acestui fapt, acestea pot căpăta un aspect mai bine conturat și proporționat. Nuanțele puternice și structurile clare, par să fie mai apropiate, așa că avem impresia că peretele vine la întâlnire cu noi. Așadar, puteți să decorați cu acestea, de ex. peretele din capătul unui coridor lung sau un plafon într-o încăpere foarte înaltă. Folosind culorile, de asemenea putem anima interiorul încăperii, și să aducem în prim-plan unele dintre elementele sale, sau să la ascundem pe altele. De exemplu, pentru a face ca o canapea neinteresantă sau blatul unui birou să nu se arunce prea mult în ochi, trebuie să le uniformizăm coloristic. Realizând o astfel de operațiune, este bine totodată să expuneți și alte accesorii, de ex. o lampă interesantă, un fotoliu de designer sau un tablou. Această culoare de fundal - culoarea pereților - are infleunță asupra modului în care percepem accesoriile din dotare, și ce rang au acestea în interior. Într-un mod asemănător, putem folosi structurile decorative. Un dulap neted, modern, lăcuit, expus în fundalul unei structuri clare, va fi mult mai vizibil, decât același dulap situat pe un fundal neted. Se întâmplă astfel, chiar și atunci când coloristica mobilierului este apropiată de cea a fundalului.

05

Astăzi, când pe piață avem la dispoziție toată bogăția de vopsele și structuri, conștienți de utilizarea acestora, este nu doar un element decorativ al spațiului de locuit, dar devine o unelată pentru crearea unui aranjament tot mai perfect.

 

Înscrieți-vă la newsletter

Dacă doriți să primiți cele mai recente informații de pe site, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Conform prevederilor art. 24 alin. 1 Legea din 29 august 1997 privind protecţia datelor cu caracter personal (Monitorul Oficial din 2002 nr 101, poz. 926, cu modificările ulterioare). Vă informăm că Fabrica de Lacuri și Vopsele Śnieżka S.A este operator de date cu caracter personal cu sediul în Warszawa (00-854),Al. Jana Pawła II 23. Datele cu caracter personal au fost furnizate în mod voluntar pentru a fi contactat ulterior. Datele personale vor fi puse la dispoziție numai entităților conform legislației în vigoare. Aveţi dreptul oricând să solicitaţi informaţii despre datele cu caracter personal stocate şi să le corectaţi.